3 Tips Kekalkan Disiplin Dalam Pelaburan

Dup dap…
Dup dap…

Sekiranya anda dah mula melabur, pastinya anda pernah rasa kan debaran bila tengok saham yang dibeli naik turun. Apatah lagi kalau portfolio tengah merah!

Sebenarnya ini perkara biasa. Bukan anda sahaja, malah trader professional juga kadang-kadang masih merasainya. Mereka juga adalah manusia, ada rasa gementar, ada rasa takut, ada rasa gelisah.

Namun yang membezakan pelabur yang baik dan pelabur yang gagal adalah disiplin. Walau dalam keadaan getir sekalipun, pelabur yang baik akan cuba untuk bertenang dan laksanakan pelaburan mereka mengikut trading plan sebaiknya.

Jika anda adalah pelabur baru, mungkin perkara ini agak sukar bagi anda. Iyalah, siapa yang tak emosi bila nampak duit berkurang kan? So, kami ada 3 tips macam mana nak latih supaya anda lebih berdisiplin dalam menjalankan pelaburan.

Nak tahu caranya? Jom tonton video di bawah…

Kalau belajar sesuatu, apa kata anda Share sekali agar lagi ramai yang dapat manfaat!

Belajar gandakan wang dengan pelaburan saham patuh syariah secara PERCUMA!
Layari www.MenangSaham.com

KENYATAAN PENAFIAN:
Perkongsian ini bertujuan pendidikan sahaja. Perkongsian ini tidak ada kena mengena dengan program skim cepat kaya. Ia tidak melibatkan sebarang aktiviti mengumpul duit serta tidak akan memberitahu anda saham mana yang patut dibeli atau tidak. Sebarang saham-saham yang dikongsikan adalah bertujuan pembelajaran sahaja. Perubahan harga yang lepas tidak menjanjikan keuntungan di masa akan datang. Sebarang tindakan atau keputusan atau jual, beli saham adalah keputusan sendiri.

Share the Post:
Scroll to Top
Buku Dato' Dr. Nazri Khan

AUTOPILOT MILLIONAIRE

Pra-tempah buku Autopilot Millionaire sekarang. 

Buku